Night race v náchodě

Máme tady již třetí pokračování super akce ve formě nočního závodu od kluků z Rebels týmu.

 

Akce se v minulých letech velmi povedla a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Závod byl odstartován kolem 7 hodiny, kdy se odjela jedna kvalifikace, která vás zařadila do skupin. Po kvalifikaci následovaly finálové jízdy, které se měly jet až do 1 do rána. Finálové jízdy nebyly takové jak je všichni známe – že se postavíme na start, na pozici jakou jsme si vyjeli v kvalifikacích a odstartujeme a tak se to opakuje. Ale tentokrát ten, kdo vyhrál finálovou jízdu, tak v následující finálové jízdě startoval až z poslední pozice. A tak to měl každý na startovním poli (druhý startoval předposlední atd..)

V pozdějších hodinách se z finálových jízd stávala adrenalinová jízda. Standardně se jely čtyři kategorie ( Hobby, Stock, Open a TrueFormule). Náchodskou dráhu navštívili Roman Kořínek a Honza Červený, kteří si tu užili jízdu se svými formulkami.

Kategorie Stock měla překvapivého vítěze, kterým se stal Jirka Svoboda. Sám z toho měl velkouradost a přiznal, že je to vítězství po hodně velké době. Ty, které jsme tipovali na vítěze, spolu bojovali o zbylé pódiové umístnění. Milan Wolf a Ondřej Kohoutek měli stejný součet bodů a tak rozhodl nájezd nejlepší jízdy ve prospěch Milana Wolfa. Bramborová pozice si vyjel Pavel Švec.

V open kategorii to bylo pěkný masakr. Víme, že tak rychle vozy jako jsou v kategorii Open, není lehké řídit ani ve dne natož pak v noci. Největší boj byl samozřejmě o první místo. Mezi kandidáty na vítězství byl Karel Doležal s Víťou Holou. Do poslední finálové jízdy nebylo jisté, kdo bude vítězem královské kategorie. Nakonec to byl právě Karel Doležal, který vyhrál poslední jízdu. Druhé místo tedy patřilo Vítovi Holovi. Překvapením bylo třetí místo, které si vybojoval Domča Mach. Patří to k jeho nejlepšímu umístnění v kategorii Open. Čtvrté místo patřilo Romanu Kořínkovi, který v pozdějších hodinách trpěl na horší viditelnost.

 

Na druhý den byl naplánovaný testovací den, kde si každý může otestovat své nastavení a zjistit co je pro něj nejlepší. Bohužel počasí se rozhodlo plán zkomplikovat a večer i ráno pršelo. I bez testovacího dne to byla super akce a těšíme se na další.

Děkujeme kolegům z Vysokého Mýta za krásné fotky

Jedna odpověď na “Night race v náchodě”

Napsat komentář